Als een nieuwe wereld zich voor je opent, stap je dan over de drempel? Ook als je niet weet wat je te wachten staat? De mannen van Wereldband vertellen in Kopmannen het verhaal van een vreemdeling die in een duizelingwekkend absurde wereld terechtkomt, een wereld die ergens tussen One Flew over the Cuckooís Nest en de schilderijen van Magritte te plaatsen is. Maar zoals het ook vaak gaat in onze ënormaleí wereld: de vreemdeling is niet zomaar gewenst. Hij zal zich moeten bewijzen. Uiteindelijk zelfs ten koste van anderen.

Voor Kopmannen heeft de Wereldband muziektheaterregisseur Caspar Nieuwenhuis aangetrokken. In het verleden maakte Nieuwenhuis de succesvolle Oerolvoorstellingen ‘Jetje en haar Dansorkest’ en ‘Tsi Tsi Tsigane’. Daarnaast was hij de afgelopen jaren regisseur van het maandelijkse theater-journalistieke programma ‘De Brakke Zondag’ in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Momenteel is hij artistiek directeur van het Amsterdamse kunstenaarscollectief Likeminds.

Na ‘Keet’ en ‘Lekker warm’ is de Wereldband verder opzoek gegaan naar de ultieme muzikale cabaret avond. Dat is ze gelukt, het is nog gekker, nog mooier, nog leuker en vooral nog muzikaler. Met maar liefst 99 instrumenten laat de wereldband de theaters schudden op hun grondvesten!