Kaandorp volgens de Wereldband

Large large dscn2458 2

Brigitte wilde wel eens een robbertje muziek maken met de Wereldband. Want als je de mannen van dit illustere gezelschap een paar liedjes geeft, ontstaan er de wonderlijkste combinaties, composities en contemplaties…Niemand weet precies welke instrumenten de heren officieel spelen; ze schakelen stuk voor stuk moeiteloos over van gitaar naar trombone, van viool naar drumkit en van vleugel naar trammelant. Blue Grass, Celtic Folk Metal, Dodecafonie en Eurobeat, het is allemaal gesneden koek voor deze multi-instrumentalisten, evenals James Last, Mozart en Bassie en Adriaan.

Brigitte liet de jongens van de Wereldband los op haar liedjes en zie: als konijnen uit de hoge hoed kiemden de muzikale zaden uit tot schitterende en kleurrijke bloemen. Het is dat ze al gelukkig getrouwd is, anders had Brigitte de hele Wereldband integraal ten huwelijk gevraagd. Want mannen die muziek maken, dat is toch het mooiste wat er is.

Kaandorp volgens De Wereldband was te zien in de zomer van 2012 in openluchttheaters Kersouwe (Heeswijk-Dinther) en Caprera (Bloemendaal. Op zondag 9 en maandag 10 december 2012 werd het programma gebracht in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Voor dit programma werd de fantastische Drummer en Wereldband-Oldtimer Nout Ingenhousz gevraagd om de gelederen te versterken.

Bekijk hier het liedje "Kakken", opgenomen in Carré op 9 december 2012: