Wereldband - Go!‘GO!’ was een uniek samenwerkingsproject waarbij 3 danseressen de muziekvirtuozen uitdaagden om niet alleen te musiceren, maar ook te dansen. Onder de naam ‘Wereldband & Friends’ waren zij in het najaar van 2012 zo’n 40 keer in het theater te zien.

In ‘GO!’ verleidden drie briljante danseressen (zij dansten o.a. bij het NDT en het IDT) de mannen van de Wereldband om met hen mee te dansen. Op hun beurt verleidden zij de danseressen weer om te zingen en te musiceren. Zo veelzijdig als de muziek van de Wereldband is, zo uitdagend was de choreografie van ‘GO!’  Regie was in handen van Harry Piekema (Paardenkathedraal, Toneelschuur, Bonheur Rotterdam). Choreografieën waren onder andere van Niels van der Steen (ISH) en Nishant Bhola (Fontyn).

Het resultaat van de samenwerking van WERELDBAND & FRIENDS was ‘GO!’, een mix van energiek muziektheater, slapstick, 16 dansstijlen, opzwepende muziek, onverwachte ontroering en wonderlijke combinaties van muziek en dans. Bollywood, Poesjkin op muziek, huisdieren-salsa, merkwaardige folklore-obers, groot verlangen en veel lol.

Wereldband & Friends:  Willem van Baarsen, Kinga Laszlo, Rogier Bosman, Sanne van Delft, Tamara Markus, Ro Krauss, Tim Satink en Ester Natzijl.